6 oktober 2019

Binnendeuren, traprenovaties en meer…

Interieur

Klussen die pas veel later aan de beurt zijn. Heb jij die ook? Wij wel hoor in dit huis. Toen we hier kwamen wonen moesten we enorm veel verbouwen en de grote dingen als een keuken, badkamer, schuifpoli en dakkapel hebben we toen allemaal meteen vervangen. Op mijn blog beschreef ik eerder al hoe blij ik ben met onze droomkeuken. Maar op sommige klussen probeerde we juist nog even geld te besparen. Want natuurlijk niet alles kan in één keer. Inmiddels wonen we er nu alweer bijna 10 jaar, wordt ons huis steeds meer thuis en beginnen die klussen toch weer te kriebelen. Stap voor stap wil ik ook die “minder” belangrijke dingen aanpakken. Want hoe fijn is het als je huis steeds meer en meer af wordt. Zo lieten we laatst al houten jaloezieën plaatsen voor de schuifpui. Zo’n fijne toevoeging aan de woonkamer. En echt een luxe om te hebben. Dat punt is nu lekker afgehandeld. Hieronder lees je welke er nog wel op de to do lijst staan.

Foto: Karwei
Binnendeuren

Nog iets dat ik heel graag zou willen vervangen zijn de binnendeuren. We hebben enkel de bestaande deuren overgeschilderd. In één zit zelfs nog een deuk van de vorige bewoners, tijd voor vervanging dus. Ik zag laatst bij Karwei dat er heel veel keus is in binnendeuren op maat. Ontzettend mooie opties! Met glas, zonder glas. Met van die mooie houten randen rondom, die zou ik heel graag willen. Geeft zoveel sfeer en uitstraling aan een ruimte. Maar ook de deuren met die in gefreesde lijnen zijn supermooi. Nog even sparen en dan toch maar eens de deuren boven en van de woonkamer vervangen. 


Trap

Het eerstvolgende project wat we gaan aanpakken is onze tap. De vorige bewoners hadden er vloerbedekking op en dat was echt aan vervanging toe. Het was een hele klus om hem kaal te maken en het lichte hout wat eronder vandaan kwam vond ik prachtig. Er staat zelfs nog met potlood een nummer op de trede geschreven opgeschreven vanuit de bouw. Zo grappig vond ik dat. Maar inmiddels vind ik het toch wat te druk ogen en zou ik het fijn vinden als de trap een mooie strakke uitstraling krijgt. Ik wil hem verven in een toffe kleur! Ik werd geïnspireerd door mijn collega interieurblogger Ilse van Interiortwin. De verf is al besteld :) Nu nog een vrij weekend vinden om deze grote klus aan te pakken. 

Kozijnen

Nog een klus die moet worden aangepakt zijn de kozijnen boven. Dit is echter een klus waar ik helemaal geen zin in heb haha. Het kost ontzettend veel geld en eigenlijk krijg je er niet echts iets extra’s voor. Gek hè, dat dat zo voelt. Want natuurlijk zijn nieuwe strakke kozijnen een hele mooie update aan je woning. Maar toch is het niet een klus waar ik naar uitkijk haha. Terwijl ik van die binnendeuren en trap wel meteen energie krijg. Aankomend jaar ga ik ze zeker aanpakken!

Benieuwd of jij dingen herkent en ook nog van die uitstel klussen hebt liggen. En welke zijn dat dan? Laat gerust een reactie achter onder dit bericht. 

-X- Lies

2 reacties op “Binnendeuren, traprenovaties en meer…”

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Herkenbaar … naar de ene klus kijk je uit. De andere sla je het liefst over, maar is ook echt wel nodig.
  Onze plinten vergeelden in korte tijd heel erg. Er zat “dure” verf op … grrrrr! Toch maar aangepakt met een ander soort verf. De woonkamer is er echt wel weer een stuk mooier van geworden. (Niemand die het ziet waarschijnlijk, maar wijzelf zijn blij.)
  Mooie sfeerplaatjes in deze blogpost. Heerlijk om te bekijken.
  Fijne maandag! Groet, Ilse

  • Lisanne Multem schreef:

   Ja he, zo is het toch. Sommige dingen denk je meteen Yes! Dat gaan we doen :) Maar andere negeer ik liever hahaha
   Liefs Lisanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving