31 juli 2020

De Happy Soaps haarzeep

Shampoo bar

Eerder dit jaar schreef ik natuurlijk al dat ik voor mezelf een challenge heb bedacht. Ik wil zo min mogelijk plastic en zoveel mogelijk natuurlijke beauty producten gaan gebruiken en ik wil daarom zodra een product op is overstappen naar een goed alternatief. Ik ontdekte laatst de Happy Soaps haarzeep.

Plastic vrij!

Wat ik zelf tot nu toe het lastigst vind, is mijn haar. Ik gebruik al zolang ik me kan herinneren dezelfde shampoo en een dure conditioner van de kapper. Dit werkt top voor mij, de producten ben ik gewend en mijn haar voelt er lekker door aan. Maar helaas zit het wel allemaal in grote plastic flessen en potten. En daar wil ik graag vanaf.

de Happy Soaps haarzeep

Ik probeerde een stuk shampoo zeep dat ik op de markt tegenkwam maar mijn haar werd daar heel vettig van. Dat vind ik echt niet fijn en dus stapte ik snel weer terug naar mijn vertrouwde producten. Poging mislukt dus… Totdat ik enkele weken geleden in aanraking kwam met HappySoaps, zij verkopen een heleboel soorten shampoo en conditioner bars. Ik las hun verhaal op de website en dacht ja…dit is precies waar ik voor sta en wat ik wil.

Wij willen een plasticvrije cosmetica markt. 

Daarom zijn wij HappySoaps gestart, maar samen met jou willen wij dit bereiken! Wij vinden namelijk dat ons land, onze zee en onze aarde afval verdient wat niet 450 jaar nodig heeft om af te breken. Daarom zijn onze producten volledig plasticvrij, rotzooi-vrij en bestaan ze uit natuurlijke ingrediënten. Goed voor jou & het milieu.

Wist jij dit?

Onze zee bestaat op dit moment uit meer dan 5 biljoen stukken plastic. Deze Plastic Soep wordt veroorzaakt doordat wij, de mensheid, een enorme hoeveelheid plastic produceren wat uiteindelijk als afval in de natuur terecht komt. 80% van het plastic afval in de zee is afkomstig vanaf het vaste land. Het komt via omwegen als de wind, riolen, grachten en rivieren in de zee terecht. Plastic flessen, zoals shampoo flessen vallen hier ook onder.

Dat moet toch anders kunnen? Ik moest het gewoon nog een keer proberen! Ik kon op de markt niet kiezen wat voor stuk zeep ik kocht, maar bij HappySoaps is er heel veel keus. Er is zelfs een shampoo bars voor geblondeerd haar. En een conditioner bar voor de gevoelige hoofdhuid. Nu kan ik deze producten dus helemaal afstemmen op mijn eigen haar. Ik koos ervoor om de shampoo bar (de Happy Soaps haarzeep) voor blond haar en de conditioner met kamille te proberen. Maar ik bestelde ook meteen de bars met Aloë Vera, dat vind ik altijd zo lekker fris ruiken.

Ik ben echt helemaal in love met de shampoo bars! Mijn haar voelde nog nooit zo schoon, daarnaast krijg ik er ook nog meer volume van in mijn haar. En heel belangrijk voor mij, het schuimt heerlijk. Ik vind het altijd zo lekker om door mijn haar te rauzen met sop en dat gaat met deze zeep echt heel gemakkelijk. De Aloë Vera zeep is verzorgend voor je hoofdhuid, hij zit vol met natuurlijke voedingsstoffen en hydratering voor je haar. Dat voel je ook echt! Maar de Chamomile Down & Carry On Shampoo bar is toch mijn favoriet van deze twee. Een vrolijke gele bar die naar kamille en de lente ruikt. Deze geeft een goede invulling aan de bekende Engelse lijfspreuk. Ontspannend, reinigend én verzorgend. Mijn haar voelde nog nooit zo schoon en het lukt me nu makkelijk om mijn haar 2 x per week te wassen.

Ook de conditioner werkt heel fijn, ik gebruik hem alleen in de punten zoals ik normaal ook deed en die zijn meteen minder pluizig en droog. Deze gele conditioner bar geeft je het ultieme rustgevoel. Perfect om even weg te dromen bij de heerlijke geuren van kamille. Naast deze rustgevende eigenschappen zorgt kamille ook voor verzachting van het haar en het tegengaan van huidirritatie. Deze conditioner bar maakt je haar heerlijk zacht en zorgt dat het goed valt. Ik ben ZO happy! Nu heb ik gewoon een perfect alternatief, of beter gezegd, dit is nog beter dan mijn oude shampoo! Ik wil niet meer anders en ben daarmee ook nog eens goed bezig.

Voordelen

De HappySoaps shampoo Bars zijn 100% plasticvrijvegan en natuurlijk. Ze worden handgemaakt in Nederland . Er wordt geen grammetje plastic gebruikt bij de productie, transport en opslag. Daarnaast zijn alle shampoo bars helemaal vrij van palmolie! Omgerekend zijn de bars ook een stuk goedkoper dan de traditionele shampoos. Eén shampoo bar staat namelijk gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen. Goed voor je haar, het milieu én je portemonnee! Dat klinkt toch helemaal super!

Help jij ook om de wereld een stukje beter te maken? Wil jij deze heerlijke producten ook graag proberen? Of wil je meer weten over deze bars of de natuurlijke deodorant? Neem dan een kijkje op de mooie Happy Soaps website.

Met elkaar kunnen we het verschil maken!

Liefs Lies

4 reacties op “De Happy Soaps haarzeep”

 1. Karin Hafkamp schreef:

  Inderdaad super fijn !
  Mijn haar is veel voller en ze ruiken héérlijk. En wist je dat ze nu ook shaving bars hebben?

 2. Ilse schreef:

  Super fijn zo’n shampoo-bar.
  Heb er eentje voor de gevoelige hoofdhuid (van een ander merkje). Zo fijn!
  Ga deze ook eens even opzoeken.

  • Lisanne Multem schreef:

   Ja ik ben er echt zo blij mee! Vorige ervaring was drie keer niks, dus ik was nu ook sceptisch, maar zo positief verrast door deze zepen! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving