21 juli 2020

Who run the world? Girls!

Ik ben opgevoed door een moeder die alles zelf doet. Boren, schilderen, de tuin onderhouden en dan ook de zware dingen, zagen, tillen, verhuizen en ga zo maar door! Het maakt haar niets uit. Hulp nodig, nee hoor helemaal niet haha. Ik heb dus altijd gezien hoe zij dingen beetpakt en hup er voor gaat zonder te klagen. Dat doet ze namelijk nooit.

I can do it!

Zelf vind ik sommige klussen best een uitdaging en durf ik niet altijd meteen te beginnen. Terwijl ik juist meer zoals mijn moeder wil zijn en klussen gewoon wil kunnen aanpakken zonder teveel moeilijkheden te zien. Sinds ik echt goed gereedschap heb, dat handzaam en niet te zwaar is zoals de Bosch You Series durf ik zelf steeds meer. Boren en schroeven is geen probleem. Ik weet dat ik controle heb over het gereedschap en dat zorgt ervoor dat ik met zelfverzekerdheid aan een klus durf te beginnen.

Tuinonderhoud

Dat lukt me ook steeds meer in de tuin. Ik heb een bijvoorbeeld hele fijne automatische snoeischaar die gemakkelijk door dikke takken heen knipt. Dus ik hoef niet meer te wachten tot mijn man uit z’n werk komt. Alleen de heg snoeien, dat durfde ik na een fiasco niet meer aan. Ik ben met dit soort dingen best een kluns en dat helpt natuurlijk niet mee. Dus vorige x snoeide ik bijna het snoer door van onze oude heggenschaar en mocht ik er daarna meteen nooit meer aankomen haha.

Je denkt nu, oh mooi dan kan je man gewoon alles doen. Maar dan irriteer ik me vervolgens weer aan hoelang bepaalde klussen blijven liggen. Ik moet ook een eigen handige heggenschaar hebben en dan zonder snoer natuurlijk, maar zou dat bestaan? Een tijdje later kreeg ik een berichtje van Bosch waarin zij hun nieuwe EasyHedgeCut 18-45 lieten zien. ZONDER SNOER! Daar moest ik meer over weten…

Over de Bosch EasyHedgeCut 18-45

Met de snoerloze Bosch EasyHedgeCut 18-45 heggenschaar snoei je heggen met takken met een maximale dikte van 15 millimeter. Dit maakt de heggenschaar dus geschikt voor heggen met dunne takken. Dankzij het antiblokkeersysteem snoei je gemakkelijk takken van 15 millimeter zonder onderbrekingen. De heggenschaar werkt op accu, waardoor je tijdens het snoeien geen snoer in de weg hebt zitten. Bovendien werk je hierdoor ook op plekken zonder stopcontact. Is de accu leeg? Na 65 minuten is de accu volledig opgeladen en ga je weer aan de slag”.

Toen hij binnenkwam wilde ik heb hem meteen uitproberen, want ik was heel nieuwsgierig. En de heg was er ook nodig aan toe zoals je ziet. Wat me als eerste opviel naast dat hij natuurlijk geen snoer heeft, is dat hij ook heel licht is vergeleken met onze oude schaar. Het is daarom heel gemakkelijk om hem in verschillende posities te houden om alle kanten van de heg te kunnen snoeien. Hij knipt ook als een trein, één keer over de heg heen gaan is voldoende voor een strak resultaat. Dat vind ik dan wel weer belangrijk haha, en anders krijg ik natuurlijk klachten. En! de accu is dezelfde accu als die van mijn andere Bosch gereedschap. Die kun je dus gemakkelijk uitwisselen met elkaar.

I did it!

Ik ben er zo happy mee, met deze heggenschaar hoef ik nooit meer op hulp te wachten. Hij is licht, heeft geen snoer om door te knippen en gaat lang genoeg mee voor onze hele tuin. Nu moet ik alleen nog iemand vinden die daarna alle blaadjes opveegt haha ;) grapje hoor, ik vind dat in de tuin werken heerlijk om een beetje zen te worden! Jij ook?

Wil je meer weten over deze fijne Bosch EasyHedgeCut heggenschaar? Kijk dan even hier bij Cool Blue. Heb je nog een vraag voor mij? Stel die dan gerust onder dit bericht!

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving