13 oktober 2020

Duurzaam in de keuken met Brabantia

Dit raar is een enorm raar jaar, en het meeste in negatieve zin. Toch geeft het ook wat ruimte om wat klussen in en om het huis aan te pakken. Waar ik anders niet snel tijd voor had omdat ik veel onderweg was. Al vele kasten heb ik opgeruimd en nog steeds probeer ik elke maand iets op te ruimen. Waaronder ook de keuken zodat ik meer duurzaam in de keuken ben.

Afval scheiden

Ik schrijf dit bericht omdat ik heel benieuwd naar jullie handige tips en tricks om het in de keuken zo duurzaam en handig mogelijk te maken. Ik kan me zo voorstellen dat we allemaal handige producten of werkwijzen hebben en hoe tof als we die met elkaar kunnen delen!

Zo heb ik voor in de keuken nu drie verschillende prullenbakken aangeschaft. Een voor groen, een voor in de plastic en een voor papier afval. In de zomer loop ik altijd gelijk door naar de achtertuin waar achterin alle grote afvalbakken staan. Maar ik heb de afgelopen weken al zo vaak een bui op mijn kop gehad dat ik dacht, dit ga ik echt niet heel de winter doen. En als ik er dan mee binnen zit, moet het er wel netjes uitzien. Want ik kan mezelf daar enorm aan ergeren.

Het is echt een enorme verbetering en zoveel makkelijker! Alles ziet er netjes uit en het staat ook niet in de weg. Je hebt deze bakken namelijk in allerlei verschillende afmetingen. Ik ben er heel blij mee en wil nog meer van dit soort makkelijke aanpassingen in huis :)

Stijlvolle prullenbakken

Zo heb ik inmiddels ook lekker wat vershoud blikken in de keukenlade staan. Zo blijft mijn muesli (pasta, rijstwafels etc.) lekker vers en heb ik geen onhandige pakken meer in de keuken staan. Zo fijn! Ook weet ik altijd hoeveel voorraad ik van iets heb. Want het zit in één en dezelfde pot. Geen dubbele verpakking meer dus.

Ik ben heel erg benieuwd wat voor handige tips jullie voor mij hebben. Heb jij nog meer handige hulpmiddelen die je gebruikt om dingen langer vers te houden? Of de keuken better te houden? Of andere tips! Ik hoor ze heel graag.

Met elkaar kunnen we het vast beter maken en zo helpen we het milieu ook nog een handje :)

De items die ik op de foto’s gebruik zijn van Brabantia.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving