18 maart 2021

Wereld Recycling Dag

Vandaag is het Wereld Recycling Dag, hartstikke goed natuurlijk om op een dag als vandaag extra aandacht te vragen voor recycling en duurzaamheid. Maar ook op alle andere dagen van het jaar kun je ermee bezig zijn. Daar heeft de wereld dan nog veel meer aan!

Wereld Recycling Dag

Zelf probeer ik ook echt mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zo eet ik vegetarisch, doe ik zoveel mogelijk lopend of met de fiets, raap ik afval op van straat en recycle ik meubels, accessoires voor in huis etc. Maar er is meer dat je kunt recyclen.

Recyclen

Gelukkig zie je de recycle trend steeds meer om je heen. In het januari nummer van HHL magazine besteden we ook lekker veel aandacht aan het recyclen van afval waarmee je gemakkelijk toffe woonaccessoires kunt maken. Er wordt steeds meer vintage geshopt, denk aan kleding, sieraden en ook de kringlopen hebben het razend druk. Sinds vorig jaar heb ik ook een tweedehands, ook wel refurbished genoemd telefoon en dat scheelt me toch een hoop geld!

Ik ben heel zuinig met mijn iPhone en daarom vond ik het echt onnodig om elke twee jaar een nieuw toestel te kiezen bij mijn abonnement. Dat deed ik vroeger ook niet, maar nu wordt het een soort van normaal gemaakt. Dat moet toch anders kunnen dacht ik. Ik deed een hele poos met die laatste nieuwe telefoon, maar na jaren intensief gebruik was het toch tijd voor een andere. Maar ik wilde geen nieuw toestel. Daarom kocht ik een tweedehands iPhone 11. Dat lijkt misschien heel spannend, was het ook een beetje maar het beviel me meteen super. Hij zat keurig verpakt in een mooi doosje en was als nieuw. De service was ook nog beter dan met een nieuw toestel, je kunt hem op je gemak uitproberen en terugsturen als het niet bevalt. Met een Sim Only abonnement scheelt het ook per maand nog eens enorm veel geld.

Simyo

Bij Simyo kun je kiezen tussen uit twee abonnementsvormen voor Sim Only: sim only maandelijks opzegbaar en een jaarabonnement. Bij de eerste kun je iedere maand opzeggen en zit je dus nergens aan vast. De tweede heeft een contractduur van een jaar en na dat jaar wordt ook dit abonnement maandelijks opzegbaar. Ideaal toch! Zo kun je gemakkelijk kiezen wat het beste bij jou past.

Wil jij meer informatie over een abonnement sim only by Simyo? Kijk dan eens op de site voor uitleg en tarieven. Er valt echt enorm veel winst te behalen. Als we met elkaar proberen om wat minder nieuw te kopen helpt dat natuurlijk enorm! Recyclen geeft daarnaast ook een enorm goed gevoel. Want het scheelt niet alleen in je portemonnee maar je doet ook nog eens iets goed. Als het gaat om het recyclen van meubels en accessoires maak je ook nog eens iets unieks. Iets dat alleen jij in huis hebt.

Wereld Recycling Dag

Ben jij ook bewust bezig met het verduurzamen van je leefstijl? En wat doe jij vandaag op Wereld Recycling Dag? Laten we vooral veel tips met elkaar delen zodat het nog beter gaat. Maak er een mooie dag van :)

Liefs Lies

Ik kocht mijn tweedehands telefoon bij Swappie.

Wereld Recycling Dag

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Simyo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving