19 november 2021

DIY schelpenmuseum met Dremel

DIY schelpenmuseum

Ik ben een verzamelaar! Dat heb ik absoluut van mijn moeder overgenomen. En dan heb ik het niet over zoveel mogelijk spullen in huis halen hoor, want op dat gebied houden we juist van rust en ruimte. Maar tijdens elke bijzondere gebeurtenis of reis nemen we een een mooi aandenken mee. Meestal in de vorm van een natuurvondst.

DIY schelpenmuseum met Dremel

En met name hebben we een zwak voor schelpen. Ook de liefde voor het strand kreeg ik met de paplepel ingegoten door mijn moeder. Elk jaar genoten we heerlijke zomervakanties in het zonnige Zeeland en nog steeds ga ik ieder jaar met mijn moeder samen naar een strandhuisje in Cadzand. Het ruisen van de zee zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt. En de mooiste schatten zijn toch vaak op het strand te vinden!

Inmiddels hebben we al een hele schaal vol verzameld met de meest mooie schelpen, stenen en drijfhoutjes. Maar als alles zo op elkaar ligt zie je het eigenlijk helemaal niet goed en dat vond ik zonde. Dus toen mijn moeder nog een hele oude originele letterbak vond op zolder wist ik het meteen. Ik zou een schelpenmuseum maken voor ons samen, daar kun je toch uren naar kijken?

Je maakt deze prachtige eyecatcher met behulp van het Dremel lijmpistool en lijmsticks. Uiteraard heb je er een oude letterbak en een heleboel schelpen of andere natuurvondsten voor nodig. Ik gaf een deel van de letterbak een andere kleur zodat hij nog beter bij ons interieur past. Daarvoor heb je dan ook wat verf nodig :) Nadat da verf helemaal uitgehard is kun je verder met het project.

Lijmpistool

Het Dremel lijmpistool is echt een geweldig gereedschap om in huis te hebben. Je kunt er zo ontzettend veel mee! Ik heb hem al voor vele DIY projecten gebruikt, waaronder bijvoorbeeld ook voor deze prachtige herfstkrans met dennenappels. Wat zo gaaf is aan dit lijmpistool is dat hij twee temperatuurstanden heeft waardoor je nog veel meer materialen mee kunt vastlijmen. Daarnaast heeft Dremel ook gekleurde lijmsticks uitgebracht waarmee je ook kunt versieren. Supertof toch! Daar ga ik ook nog eens een cool project mee maken.

Voordat je de natuurvondsten gaat vastlijmen in de letterbak leg je eerst alle vondsten op hun plek, dit helpt om een mooie verdeling te maken en zo weet je straks ook nog goed wat waar moet worden vastgelijmd. Je lijmt ze daarna een voor een vast in de letterbak. Spuit de lijm op de hoogte delen van de schelp en druk hem daarna stevig vast tegen het hout van de letterbak. Houdt de schelp een paar seconden vast totdat hij vast zit. Een leuke afwisseling is om de schelpen de ene keer met de binnenkant en de andere keer met buitenkant vast te lijmen. Zo zie je in de letterbak beide kanten van de schelp en krijg je een leuke afwisseling van beeld.

Nadat alles is vastgelijmd op de juiste plek laat je ook de lijm goed uitharden voordat je de letterbak verplaatst. Daarna kun jij het unieke schelpenmuseum een mooie plek geven in huis en er uren naar kijken. Want zeg nou zelf, het blijft toch ongelofelijk om te zien hoe een schelp eruit ziet. Het zijn kleine kunstwerkjes op zich. En tijdens het maken van dit project komen al die fijne herinneringen weer voorbij.

Ga jij ook aan de slag met het maken van een DIY schelpenmuseum met Dremel? Deel jouw resultaat dan met ons via de #DIYmetDremel en #happyhandmadeliving zodat we nog meer mensen kunnen inspireren om aan de slag te gaan. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor toffe Dremel DIY projecten? Volg Dremel dan op Instagram.

Liefs Lies

Eén reactie op “DIY schelpenmuseum met Dremel”

  1. Margaret schreef:

    Mooi kastje met mooie vondsten. Deze vondsten zijn ook leuk om in een tafel met vakjes te leggen met een glazen dekplaat. Dan hoef je ze niet vast te lijmen en kun je de schatten nog eens verwisselen met bijvoorbeeld gevonden stenen.

    Fijne dag, Margaret

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving