9 september 2022

DIY servies verven

DIY servies verven

Ben jij ook zo gek op mooi servies? Zoals jullie al weten, ben ik gek op het mooi dekken van de tafel. Niet op koken helaas, haha dat is wel jammer. Maar de tafel ziet er in ieder geval geweldig uit bij mij :) Dit keer ging ik aan de slag met deze DIY servies verven. Zo creëer je een unieke look in de kleuren die jij zo mooi vindt.

Bij Xenos.nl shop je heel gemakkelijk alle materialen die je nodig hebt. Je kunt er oud servies voor gebruiken dat je nog hebt liggen, maar bij Xenos.nl vind je ook het perfecte witte servies om te versieren. Let er wel op dat je voor porselein gaat omdat je het servies nog moet afbakken. Ook heb je kwasten en porseleinverf nodig. Je koopt het bij Xenos in een setje van 5 kleuren en daarmee kun je allerlei kleuren zelf mengen.

Ik vind servies met van die simpele vormen erop zo ontzettend leuk. Dat wilde ik zelf ook maken. Door met verschillende kleuren te werken, en voor verschillende afmetingen servies te kiezen, krijg je een prachtig gedekte tafel. Ik leg je hieronder uit hoe jij ook zo’n te gek uniek DIY servies kunt verven.

Allereerst was je het servies dat je wilt beschilderen goed, zodat het vrij is van vuil en vet. Droog het daarna goed af. Bedenk welke vorm je welk servies stuk wilt geven en in welke kleur. Door geel en blauw te mengen krijg je groen, en door geel en hard roze te mengen krijg je een prachtige koraaloranje. Door zwart bij blauw te doen krijg je een prachtige donkerblauwe kleur. Dat zijn de tinten die ik heb gebruikt voor mijn servies. Maar je kunt natuurlijk ook voor paars, rood of grijs gaan.

Beschilder de borden en kommen zoals jij het leuk vindt. Ik maakte oa. strepen, krullen en stippen. Maar ik probeerde ook een palmboompje op de kleine borden. Je kunt het best even uitproberen want als het mislukt was je het er snel weer af (dat gaat prima als je er snel bij bent). Is het wel naar je zin geworden? Laat het servies dan minimaal 24 uur drogen.

Na het drogen bak je het af in de oven zoals op de verpakking van de porseleinverf staat beschreven. Laat het ook geheel afkoelen in de oven, anders heb je kans dat het gaat barsten. Daarna is het servies klaar om te gebruiken.

Het sinaasappel tafelkleed maakte ik volgens de DIY die ik hier laatst al deelde. Je hebt daardoor een compleet unieke en eigen setting gecreëerd. Laat de gasten nu maar komen! Je hebt gegarandeerd een gezellige avond ;) Ook het mooie gouden bestek en de wijnglazen komen van Xenos.nl.

Heel veel plezier met deze DIY! Deel het resultaat van jouw servies gerust met ons, dat vinden we ontzettend leuk om te zien! #happyhandmadeliving

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving