15 maart 2019

Raffia kussen haken

Raffia kussen haken

Als de zomer er weer aan komt kunnen we weer lekker DIYen met zomerse materialen. Heerlijk vind ik dat. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op lekkere dikke warme wol. Maar die luchtige katoen, touw en raffia materialen vind ik ook te gek om mee te werken. De komende tijd ga ik verschillende raffia testen in verschillende projecten. Eerder maakte ik al dit toffe windlicht en een gave rijstmand met Raffia en ook vind je een DIY met dit materiaal op mijn blog.

Raffia kussen haken

Deze keer ging ik aan de slag met een raffia die ik scoorde bij Krabbendam Kadoverpakking. In deze webshop kun je echt enorm veel producten vinden en omdat ik dit project voor buiten op de tuinset wilde maken was deze Raffia het perfecte materiaal. Het is synthetisch en waterproof en zit maar liefst 200 meter lengte op een klos. 

Raffia kussen haken

En ik heb dit hele kussen uit 1 klos kunnen haken. Dat is toch gaaf! Want zo is het ook nog eens een heel betaalbaar project :) Het is een heel simpel project als je eenmaal de goede materialen in huis hebt.

Benodigdheden: Raffia garen (1 klos), Ronde kussenvulling (40 cm), crème witte katoen (150 gram), haaknaald (6mm) schaar en stopnaald.

Raffia kussen haken

Werkwijze: Zet een magische ring op en haak daar 6 vasten in. Nu ga je iedere toer 6 steken meerderen totdat je in totaal 78 steken hebt gehaakt en je kussenhoes groot genoeg is voor de vulling. Doe dat als volgt:

Haak 2 vasten in elke vaste (12), Haak 2 vasten in elke 2e vaste (18), Haak 2 vasten in elke 3e vaste (24)….en ga zo door. Haak in de overige niet genoemde steken gewoon 1 vaste. Haak als je 78 steken zit nog een toer vasten rondom. Deze toer haak je 1 vaste in elke steek. Haak daarna nog een zelfde ronde lap voor de achterkant. Haak beide lappen aan elkaar door ze op elkaar te leggen (met de goed kant naar buiten) en haak door beide lappen een rand vasten rondom de hoes. Vergeet de vulling er niet in te doen voordat je hem helemaal dicht haakt.

Raffia kussen haken

Als laatste maak je rondom het kussen allemaal tassels met de witte katoen. Deze tassels zijn ongeveer 7 cm lang. Bevestig de tassels aan de hoes door ze elke derde steek vast te knopen in een steek. Klaar ben je!

Wil jij ook aan de slag met dit project? Je vindt de Raffia in de webshop van Krabbendam Kadoverpakking.nl. Ik wens je heel maakplezier met dit project en hou me aanbevolen voor een foto natuurlijk.

-X- Lies

4 reacties op “Raffia kussen haken”

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Tof kussen. Lekker stoer!

 2. Adrie schreef:

  Hoi Lisanne, ik heb het kussen net klaar ik moet nog even de tassels er aan knopen.
  Heel leuk om te maken ,ik ga er mijn dochter blij mee maken.
  Ik heb direct 3 klossen besteld van de raffia en ga er voor mezelf ook nog maken.
  Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving